Hård Qigong  Stålkropp

( Tie Bu Shan)

Shaolin hård Qigong har många tusen års tradition bakom sig. Den introducerades för munkarna på templet för att höja deras medvetenhet även för kroppslig och psykiskt hälsa.  I dag praktiseras Shaolin Qigong överallt i världen. Den sägs vara ett av det mest hälsobringande träningskonst som finns att praktisera.  Metoden jobbar från in-sidan utåt genom människans nervsystem, berör kroppens blod- och meridianbanor och ger mer energi till kroppens inre organ.   När insidans energi är stark och i balans påverkar den muskler och leder så att den fysiska förmågan höjs optimalt i kroppen utan att man behöver använda någon större fysisk ansträngning. 

En stark YIN energi skyddar människan utifrån kommande faktorer såsom kyla, hetta, torka, från olika psykiska och fysiska hotfulla situationer och den förbättrar även din förmåga att fokusera och vara i nuet. 

Qigong förbygger sjukdomar så att de tidiga tecknen av sjukdomar som tex olika ansamlingar av blodfetter, kolesterol, fettknölar, bensporre mm som kan ”smältas” genom träningen och förhindra att de utvecklas till mera allvarligare former. 

Under träningspassen härdas kroppen långsamt steg för steg för att höja kroppens uthållighet, styrka och energi       den så kallade Stålkroppen.